içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

2021 YILI FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Pendik Belediyesi 2021 yılı faaliyet raporu Nisan Ayı Meclis Toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda 2021’de yapılan yatırımlardan bahseden Başkan Ahmet Cin: “25 üst yapı projesi, sosyal tesisler, spor kompleksleri, parklar, akıllı şehircilik ve daha birçok yatırım yaptık. Yatırım ve sosyal yardım alanında bütçe giderleri içinde en fazla pay ayıran ilçelerden biriyiz. Projelerimiz devam ediyor.” dedi.

2021 YILI FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ
Haberi Sesli Dinle

Pendik Belediye Meclisi, 2021 Yılı Faaliyet Raporunu yapılan meclis toplantısıyla kabul etti. 2. Birleşimi gerçekleştirilen toplantıda 2021 yılında yapılan yatırımlar ve projeler görüşüldü. Başkan Ahmet Cin, geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalar hususunda “Pek çok alanda vatandaşlarımız için yatırım ve projelerimiz devam ediyor. 2021 yılında birçok projeyi tamamladık. 25 üst yapı projesi, sosyal tesisler, spor kompleksleri, parklar, akıllı şehircilik çalışmaları yaptık. Yatırım ve sosyal yardım alanında bütçe giderleri içinde en fazla pay ayıran ilçelerden biriyiz.” dedi.

“ Yatırım ve sosyal yardım alanında bütçe giderleri içinde en fazla pay ayıran ilçelerden biriyiz”

Başkan Ahmet Cin, belediye bütçesinin %8’inin harcandığı sosyal yardımlar kapsamındaki projeler hakkında “Türkiye bir pandemi dönemi yaşıyor. Pandemi döneminin bir yılında 100 bin aileye yardımda bulunduk. Bütçemizin yüzde %8’ini sosyal yardımlara harcayan bir belediyeyiz.” ifadelerinde bulundu.

“Alt-üst yapı projelerimiz devam ediyor”

Pandemi hizmetleri, sosyal projeler, temizlik çalışmaları ve daha birçok alandaki yatırımlardan bahseden Başkan Ahmet Cin: “25 üst yapı projemiz tamamlandı,16 projemiz devam ediyor. Özellikle gençlik çalışmalarımıza ağırlık verdik, stratejik çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu noktada tam donanımlı Mete Gazoz Spor Kompleksi, Busenaz Sürmeneli Spor Kompleksi ve önümüzdeki aylarda açılışını yapacağımız Ahmet Çalık Spor Kompleksimizi yaptık.” dedi. Yeni açılan sosyal tesislere de değinen Başkan Ahmet Cin: “Sosyal tesisler konusunda Pendik’imiz çok zengin. Vatandaşlarımızın temiz, nezih, kaliteli ve uygun şartlarda hizmet alabileceği PenCR Hayaltepe Sosyal Tesisi’ni hizmete açtık. Sokak pazarlarımızın daha güvenli ve rahat ortamlarda hizmet vermesi için semt pazarı alanlarımızı oluşturduk.” ifadelerinde bulunarak yatırımların vatandaşların konforu ve refahı düşünülerek planlandığına vurgu yaptı.

“Çalışmalarımızı geleceğe göre planlıyoruz”

Stratejik planlamaya uygun olarak hayata geçirilen projelerle geleceğe de yatırım yapıldığını belirten Başkan Ahmet Cin: “ 2021’de 11 okul duvarını yeniledik, bizim için vatandaşımızın sağlığı çok önemli. Yol çalışmalarımızda 13 projeyi tamamladık, 9 proje devam ediyor. Tüm çalışmalarımızı öngörülü şekilde stratejik planlamaya uygun olarak 30-40-50 yıllık için hazırlıyoruz.” dedi.

 

Tarih: 08-04-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum