içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Adıyaman’da Araştırma Hastanesi dert küpü!

Adıyamanda 2015 yılında büyük umutlarla faaliyete başlayan 400 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi vatandaşlarda hayal kırıklığı oluşturmayı sürdürüyor.

Adıyaman’da Araştırma Hastanesi dert küpü!
Haberi Sesli Dinle

Adıyaman'da 2015 yılında büyük umutlarla faaliyete başlayan 400 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi vatandaşlarda hayal kırıklığı oluşturmayı sürdürüyor.

Mehmet TOPRAK (Adıyaman Sanal Haber) - Adıyaman'da 400 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi ile ilgili vatandaşlar tarafından gelen şikayetler çoğalmaya başladı. Haber merkezine ulaşan hasta yakını vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti. İşte bizlere ulaşan şikayetlerden bazıları:

"BEN BUNU DİKEMEM ŞEHİR DIŞINA GÖTÜRÜN"

"3 yaşındaki kızım evin bahçesinde oynarken düşme sonucu elini cam kesti. Hemen hastaneye yetiştirdik. Mevcutta 4 tane plastik cerrahi var ama icapçı olan plastik cerrah 'Ben bunu dikemem en iyisi sen hastanı dışarı götür' dedi. Ortopedi Uzmanına  gösterdim oda aynısını söyledi. Bende apar topar Gaziantep'te Deva isimli özel bir hastaneye götürerek 2 bin lira ücret karşılığı çocuğumun elini diktirebildim. Yolda çocuğumun başına bir şey gelseydi bunun hesabını kim verecekti? Adı araştırma hastanesi ama  küçük bir kesiğe müdahale edemeyecek kadar da başarısız bir hastane. Sağlık sistemimiz sıfır"

"HEMŞİRELERİ GECE UYANDIRIYORUZ"

"Burası hastane filan değil, ameliyat olan çocuğumun yanında refakatçi olarak kalıyorum. Gece, servis hemşiresini, biten serumu değiştirmek için yada acil bir durumda  gidip hemşire odasından uyandırmak gerekiyor. Bu böyle olmaz gece mesaisine kalan hemşirelerin ilacı verip geri gidip yatması gerekmiyor. Lütfen hastalarımıza değer verilsin."


HASTANE YEMEKLERİ ÇÖPE GİDİYOR!

Hastane bünyesinde yapılıp dağıtılan yemeklerden hasta, hasta yakınları ve personeller şikayetçi. Hastane yemeğini kimse yiyemiyor. Kötü yapıldığı için devlet bu kadar para harcayıp yemek yaptırıyor ama yenilecek gibi değil. Yapılan şikayetlerde geri çevriliyor.Bu yemekleri yapım aşamasında denetleyen yok mu? Yazıktır, Günahtır.

TOMOGRAFI, EMAR VE ULTRASON İÇİN UZUN SÜRELİ RANDEVULAR VERİLİYOR

Hastaların en çok şikayetçi olduğu konuların başında görüntüleme sistemi geliyor. Tomografi, Emar ve Ultrason için günler sonrasına sıra veriliyor. Çekimi yapıldıktan sonrada rapor için bekliyoruz. Bunun biran önce düzelmesi gerekiyor. Modern bir hastanemiz var diye övünüyoruz ama maalesef yönetimsel mi yoksa başka sebeplerden mi hastanede sürekli bir sorunla karşılaşıyoruz. Yetkilileri göre davet ediyoruz. 

Bu arada bir yandan hasta yakınları ve hastaların şikayet ettiği hastane hizmetinden diğer yandan iş yapan esnaflarda dertli. Hastaneye iş yapan ve malzeme veren esnaflar paralarını alamadıklarından dolayı perişan olduklarını dile getiren esnaflar, "2020 yılında yaptığımız işlerin fatura bedellerinin ödenek yokluğundan ödenmediğini söylüyorlar.Çok  küçük kârlarla iş yapmaya çalışıyoruz. Emeğimizin karşılığı olan paralarımız ödenmediği için kâr edelim derken zarar ediyoruz." şeklinde dert yandı.

Tarih: 06-08-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum