içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ALİ COŞKUN: HİÇBİR KADIN GÖZÜ YAŞLI YATAĞA GİRMEYECEK

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Ataşehirli kadınlarla biraraya geldi.

ALİ COŞKUN: HİÇBİR KADIN GÖZÜ YAŞLI YATAĞA GİRMEYECEK
Haberi Sesli Dinle

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, İYİ Parti Ataşehir İlçe Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından Ataşehirli kadınlar unutulmaz bir gün yaşadı.  

KADINLAR TOPLUMUMUZUN TEMEL TAŞIDIR

Ataşehir İYİ Parti İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu yaptığı konuşmasında 8 Mart’ın sadece kadınların değil, insanlığın ortak hedefi olan eşitlik ve adaletin simgesi olduğunu belirterek; “Kadınlar güçlü, cesur, ve kararlı varlıklardır. Hayatın her alanında, ailede, iş hayatından, sanatta, bilimde ve daha birçok analda kadınlar toplumumuzun temel taşlarıdır” dedi.

HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLERİM

Ataşehir İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, konuşmasına “Hepinizden özür dilerim” sözüyle konuşmasına başlayarak şöyle devam etti; “Eril tahakkümle sınırlandırılmış hayatlarınız için, Fiziksel, Sosyolojik, psikolojik... Size yaşatılan şiddetin şekli ne olursa olsun erkek egemen toplumun yarattığı sonuçlar adına ben sizlerden kendi adıma özür diliyorum. Özür diliyorum; çünkü ben bir kız babasıyım, yarın ona ne olacağını bilmiyorum. Ben de çoğunuz gibi korkuyorum. Özür diliyorum; 25 yıllık yol arkadaşım eşimden, ömrünü evladına adayan Annem adına bu ülkede kadınlara yaşatılan şiddet için tüm kadınlardan özür diliyorum. Kadına yönelik şiddet için, işçi direndikçe öldürülen kadınlar için, yaralanan kadınlar için, sakat kalan kadınlar için, depresyona giren kadınlar için, hayata küsen kadınlar için, gezemeyen, göremeyen, gülemeyen kadınlar için ben Ali Coşkun size hemen şimdi bir söz veriyorum: Şu an çayımızı, aşımızı paylaştığımız gerçeği kadar gerçek bir söz veriyorum; çalın kapımı, ben yanınızdayım yalnız değilsiniz.

HAYATIMDAKİ 3 KADIN ADINA SİZE SÖZ VERİYORUM

Hayatımdaki 3 kadın adına size söz veriyorum. Ataşehir'de hiçbir kadın yatağına gözü yşlı girmeyecek, hiçbir kadın sosyolojik şiddete uğramayacak, hiçbir kadın psikolojik şiddete uğramayacak, hiçbir kadın fiziksel şiddete uğramayacak. Ataşehir Belediyesi 1 Nisan tarihinden itibaren kadınlar için SOS olacak, nerede, ne zaman, nasıl , niçin, nedenine bakmaksızın ben ve arkadaşlarım burada olacağız. Ataşehir Paris olacak : evleri ile, konutları ile, Paris benzetmeli bir Ataşehir'den önce ben o evlerin içinde yaşanacak huzur için size söz veriyorum. Benim adım Ali, adımın üzerine veriyorum bu sözü. Üstad Yaşar Kemal şöyle diyor: ' bu ülkede 4 şey olmayacaksın: kadın, çocuk, ağaç, sokak hayvanı .' Üstada selam ola. Burası adına yakışır bir ilçe olacak üstadım. Ataşehir için daha iyisi var ,artık var . Hep birlikte Ataşehir için daha iyisini yapacağız .Var mısınız ? Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz coşkuyla kutlanacak hale gelecek Ataşehir'de. Var mısınız?"

Ali Coşkun ve eşi Ayla Coşkun, programa katılan kadınlara karanfil dağıttıktan sonra birlikte oyun oynadılar. 

Tarih: 08-03-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum