içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ANADOLU'NUN RENKLERİ ÜMRANİYE’DE BULUŞTU

Ümraniye Belediyesi, “Anadolu Ümraniye’de” sloganıyla, memleket hasretine son veriyor. Hayata geçirilen bu anlamlı proje sayesinde Ümraniye’de ikamet eden vatandaşlar, belediyenin katkılarıyla hazırlanan belgesel ile memleketlerinin güzelliklerini bir kez daha görüp, duydukları hasreti bir nebze olsa da gidermiş olacak.

ANADOLU'NUN RENKLERİ ÜMRANİYE’DE BULUŞTU
Haberi Sesli Dinle

Nisan 2019’dan bu yana yaptığı çalışma ve projelerle dikkatleri üzerine çeken Başkan İsmet Yıldırım bu kez de, anlamlı bir projenin hayata geçirilmesinde önemli rol oynadı. “Anadolu Ümraniye'de” başlığı altında her hafta farklı bir şehrin belgeseli izletilerek, birçok ilden hemşehrilerle bir araya gelinecek. Bu hafta start verilen proje, ilk olarak Sivas’a bağlı 13 derneğin ağırlanmasıyla başladı. Toplamda 364 derneğin misafir edilmesi hedefleniyor. 

Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleşen program, Şinasi Can’ın mini konseriyle başladı. Ardından Sivas Köy Dernekleri için hazırlanan ve Başkan İsmet Yıldırım’ın duygu ve düşüncelerinin yer aldığı belgesel ile devam etti.Programa katılan İstanbul Sivaslılar Dernek Başkanı Sinan Akyol, BBP Ümraniye İlçe Başkanı Cemal Sorgucu ve AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu birer konuşma yaparak, böylesine anlamlı bir programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. 

Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Yiğit harmanı Sivas’ımızın değerli hemşerileri, bu güzel günde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bir milyona yaklaşan nüfusuyla İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden biri olan Ümraniye’miz birçok farklı memleketli vatandaşımıza ev sahipliği yapıyor. Doğup büyüdüğü topraklardan gelerek Ümraniye’ye yerleşen ve çocuklarını burada büyüten her bir kardeşimiz ilçemize ayrı bir değer katıyor” dedi. 

“Yiğidin harman olduğu toprakların insanı İstanbul’un kadim medeniyetiyle buluşunca ortaya zengin bir kültür mozaiği çıkıyor”

“İstanbul’da en çok hangi şehirli var diye sorulduğunda akla ilk gelen ilimiz Sivas” diyen Başkan Yıldırım, “Sivaslı birçok kardeşimiz farklı sebeplerden dolayı İstanbul’a gelerek Anadolu kültürünü en temiz ve en saf haliyle şehrimize taşımayı başarmıştır. Yiğidin harman olduğu toprakların insanı İstanbul’un kadim medeniyetiyle buluşunca ortaya zengin bir kültür mozaiği çıkıyor. Yiğidoların yanımızda olması, hizmet yoluna çıktığımız ilk günden beri bize hep güç verdi” dedi.

“İnşallah gönül gönüle vererek çalışmaya devam edeceğiz”

Başkan Yıldırım, “Ümraniye’mizde Sivas derneklerimiz ve Sivaslı kardeşlerimizle temasımızı hiç kesmedik. Gerek iş hayatında, gerek komşuluk ilişkilerimizde, Sivaslı birbirinden kıymetli kardeşlerimizle birlikte yol yürüdük. Bundan sonra da inşallah gönül gönüle vererek çalışmaya devam edeceğiz. Davulundan zurnasına, yöresel yemeklerinden gelenek ve göreneklerine varıncaya kadar Sivas’ın kültürel varlığını İstanbul’da ve Ümraniye’de yaşamaya ve yaşatmaya gayret göstereceğiz. Bu vesileyle, anlamlı buluşmamıza teşrif ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, tüm Sivaslı kardeşlerimi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” diyerek konuşmasını bitirdi. 

Program Sivas Köy Dernek Başkanlarına hediye takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Tarih: 18-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum