içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ATAŞEHİR’DE 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL ETKİNLİKLER

Ataşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak. 4 – 9 Mart tarihleri arasında düzenlenecek programda, sergi, konser, söyleşi, mentorluk yürüyüşü ve tiyatro oyunları yer alacak.

ATAŞEHİR’DE 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL ETKİNLİKLER
Haberi Sesli Dinle

Kadınların her alanda aktif, özgür ve mutlu bir yaşam sürmeleri için çalışan Ataşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de dayanışmayı ve sevgiyi büyüten etkinliklerle yurttaşları bir araya getirecek.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlik programı öncesi konuşan Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi, “Öncelikle hayatın her anına anlam katan tüm kadınların ve değerli mesai arkadaşlarımın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tebrik ederim. Bu özel gün vesilesiyle dolu dolu bir program hazırladık. Tüm komşularımı düzenleyeceğimiz etkinliklere davet ediyor, emeği geçen arkadaşlarıma da şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

“Rengârenk Kadınlar” Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluşacak

“Sanat Eğitimlerini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında düzenlenen, “Ana Renkler” isimli resim eğitimleri, 2010 yılından bugüne dek ev kadınlarını sanatla buluşturmaya devam ediyor. Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı, 4 Mart Cuma günü kursiyerlerin yaptığı eserlerden oluşan, “Rengârenk Kadınlar” isimli sergiyle açılacak. 13 Mart Pazar günü sona erecek olan sergi, her gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında “Cemal Süreya Etkinlik Merkezi”nde ziyaret edilebilir.

MSKM’de Kadınlar Günü’ne Özel Üç Oyun Sahne Alacak

2004 yılında hayattan koparılan Güldünya Tören’in ve tüm kadınların anısına Namütenahi Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye konulan “Öz” adlı tiyatro oyunu, etkinlikler kapsamında ilk olarak seyirciyle buluşacak.

8 Mart kapsamında düzenlenecek program, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen, iklim değişikliğine dikkat çeken “Ana Gökyüzü Delinmiş” ve Tiyatro Dafne tarafından sahneye konulan, İkinci Dünya Savaşı’na gidip, evine geri dönmeyen bir adam ile onu bekleyen eşinin acısı anlatan “Bekleyiş” oyunlarıyla devam edecek.

8 Mart Etkinlikleri Konser, Mentorluk Yürüyüşü ve Söyleşi İle Devam Edecek

Sanat, siyaset, medya, start-up, iş hayatına hazırlık, kişisel gelişim gibi farklı alanlarda deneyim sahibi kadınların hayat hikayelerinden ilham almak ve birlikte yürümek isteyenler için Ses Derneği iş birliğiyle “Kadın Mentorluk Yürüyüşü” yapılacak. Yürüyüş programı, 6 Mart Pazar günü , Ataşehir Belediyesi Park 8’de (Replik Cafe yanı), saat 10.30’da başlayacak.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel düzenlenecek konserde, yolları İstanbul’dan geçen şarkıları yeniden yorumlayan projeleriyle İstanbul Kâinat Radyosu sahne alacak. Kardeş Türküler’in solistlerinden Feryal Öney ile Cenk Erdoğan da gruba eşlik edecek.

8 Mart etkinlikleri, Ataşehir Anneleri iş birliğiyle düzenlenecek Davranış Bilimleri Uzmanı ve Yazar Aşkım Kapışmak’ın söyleşi programıyla son bulacak.

Ataşehir Belediyesi “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinlik detayları ise şöyle;

SERGİ

Rengârenk Kadınlar / 4 - 13 Mart / Cemal Süreya Etkinlik Merkezi

Ziyaret saatleri: 10.00 – 18.00

TİYATRO OYUNLARI

ÖZ / 6 Mart Pazar, saat 20.00 / Mustafa Saffet Kültür Merkezi

Ana Gökyüzü Delinmiş / 8 Mart Salı, saat 20.00 / Mustafa Saffet Kültür Merkezi

Bekleyiş / 9 Mart Çarşamba, saat 20.00 / Mustafa Saffet Kültür Merkezi

KONSER

İstanbul Kâinat Radyosu / 7 Mart Pazartesi, saat 20.00 / Mustafa Saffet Kültür Merkezi

SÖYLEŞİ

Aşkım Kapışmak / 8 Mart Salı, saat 11.00 / Mustafa Saffet Kültür Merkezi

 

Tarih: 07-03-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum