içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

AYGAD AİLESİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği, (AYGAD) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle çatısı altında bulunan üyelerle Maltepe Şato Restoran’da kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

AYGAD AİLESİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR
Haberi Sesli Dinle

İstanbul ve Anadolu’dan 300’e yakın gazeteci üyesi ile büyük bir aile olan AYGAD, her geçen gün üye sayısını arttırarak bütün Türkiye’de büyümeye devam ediyor. Geçen Aralık ayında olağan kongresini yapan AYGAD’ın başkanlığına Ahmet Işıkdağ yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Işıkdağ, kahvaltıya yönetim kurulu üyeleriyle tam kadro olarak katıldı. Işıktağ, her geçen gün büyüdüklerini, daha sık bir araya gelerek karşılıklı fikir alış verişinde bulunmanın önemini dile getirerek bu sayede sıkı bağlarla ve sağlam adımlarla daha etkili çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

“EĞİTİM ÇITASINI YÜKSELTMEK İSTİYORUZ”

AYGAD Başkan Yardımcısı Bilal Parlak, kahvaltıya katılan üyelere teşekkür ederek, gazeteciler için önemi büyük olan böylesi bir günde kendilerini yalnız bırakmayan basın mensuplarına teşekkür etti.

Günün önemine binaen açılış konuşması yapan, AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, yerel basının içinde bulunduğu mevcut sıkıntılara son iki yıla damgasını vuran pandemi ve son yaşan ekonomik sıkıntıların da eklenmesiyle sıkıntılarının kat ve kat arttığını, derneğin kuruluş amacının öncelikle birlik ve beraberliğin sağlanması ile daha iyi şartların oluşmasına katkıda bulunmak olduğunun altını çizerek; “10 Ocak gününün önemini burada anlatmaya gerek duymuyorum. Ancak gazetecilik 2022 yılına girdiğimiz bu dönemde maalesef istenilen konumunda değil. Bunun en büyük nedenlerinden biri basında eğitim çıtasının düşük olmasından kaynaklanıyor. Geçmişte bu çıtanın oldukça yüksek olduğunu görebiliyoruz. AYGAD'ın bu anlamda en büyük hedeflerinden ve vizyonlarından biri de eğitim çıtasını yükseltmek ve mesleğin saygınlığını, itibarını en azından eski konumuna getirmektir. Biz de göreve geldiğimizden itibaren bununla ilgili birkaç çalışma yaptık. Çalıştay ve Kültür-Sanat eğitimleri gerçekleştirdik. Mesleğimizi geliştirmek adına yaptığımız çalışmalarda var. Fakat bunlar yinede yetersiz. Bu işin acı olan tarafı ise bizler birlik ve beraberliği tam manasıyla sağlayamıyoruz. Bu konuda belki de en büyük eksik bende. Ancak sizlerden bu konuda biraz daha özveri istiyorum. Eskiden alaylı dediğimiz bir kesim vardı. Onlar uzun yıllar duayen isimlerin yanında olur, gerktiğinde gazete dağıtır, gereğinde matbaacılık yapar ve çok uzun bir süre kendisin gazeteci diye tanıtmaya dahi sakınırdı. Oysa günümüzde artık 'gazeteci' değil ama 'gasteci' kişilikler baş gösterdi. Oysa ikisi arasında büyük bir fark var. Birçok toplantıya katılan gasteciler orada "bizim için hazırlanmış bir zarf var mı?" diye soranlardır. Bunlar mesleğini layıkıyla yapanlar için utanç kaynağıdır. Bu bizim için çok kötü bir tablo. Bunlardan arınmamız gerekiyor.

“SİZİN DESTEĞİNİZ ŞART”

Belki burada biz dernek yöneticilerine çok iş düşüyor ama sizlerin de desteklerinize çok ihtiyacımız var. Arkadaşlar Ahmet Işıkdağ'ı seversiniz ya da sevmezsiniz. Ancak AYGAD bir çatıdır. Derneğimiz 2010 yılında Hakan Manici ve arkadaşlarının öncülüğünde kurulmuş ve o günden bugüne çok değerli ağabeylerimiz görevlerde bulunmuşlardır. Ben bu vesile ile katkı sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Lütfen AYGAD'a sahip çıkalım. O hepimizin çatısı. Biz burada çok şeyler üretmek istiyoruz. Sizin destekleriniz şart." dedi.

 

Tarih: 09-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum