içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

BAĞCILAR BELEDİYESİ'NDEN ANLAMLI KUTLAMA

Çin zulmünden dolayı ülkelerinden göç etmek zorunda kalan Kazak Türkleri’nin Türkiye’ye gelişlerinin 70’inci yılı, Bağcılar Belediyesi Kirazlıbent Tabiat Parkı ve Mesire Alanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Kazakistan’dan gelen Atameken müzik grubunun konseriyle güzel bir gün geçiren davetliler, göç sırasında hayatını kaybedenleri de andı.

BAĞCILAR BELEDİYESİ'NDEN ANLAMLI KUTLAMA
Haberi Sesli Dinle

Memleketlerinden Çin’in baskı ve zulümleri sebebiyle göçe zorlanan Kazaklar’ın, Türkiye’ye gelişlerinin 70’inci yılında Kazakkent Altay Derneği tarafından bir program düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Kirazlıbent Tabiat Parkı ve Mesire Alanı’nda gerçekleşen etkinlikte 1500 Kazak Türkü bir araya geldi.

İlçemize zenginlik ve ahenk kattılar

Bu anlamlı günde Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de Kazak vatandaşları yalnız bırakmadı. Göç sürecinin Osmanlı devletinin bölünmesiyle başladığını belirten Özdemir, “Hem Balkanlar hem de ata yurdumuzda büyük acılar yaşandı. Birçok muhacir Himalaya Dağları’nda hayatını kaybetti. Adnan Menderes döneminde 2200 kişi iskanlı göçmen olarak Türkiye’ye kabul edildi. Bu muhacirlerden 120 aile ise ilçemizi yurt edindi. Çok değerli Kazak vatandaşlarımız kültürleri, uyumlu ve kişilikli şahsiyetleriyle ilçemize önemli zenginlik ve ahenk kattılar. Bağcılarımızın kültür mozaiğinin en önemli unsurlarında biri oldular” dedi.

Hayatını kaybedenler de anıldı

Sohbet eden, yöresel yemeklerinden yiyen katılımcılar, Atameken müzik grubunun verdiği konserle de eğlendiler. Programın devamında göç sırasında yaşamını yitirenler dualarla anıldı. Etkinliğe; Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Alim Bayel ve Kazak derneklerinin temsilcileri de katıldı.

Tarih: 19-07-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum