içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

BAŞKAN CİN'DEN BAYRAM MÜJDESİ...

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Ertuğrulgazi Mahallesi’nde yıllardır beklenen imar müjdesini verdi. Başkan Ahmet Cin, Ertuğrulgazi Mahallesi’nde hazırladıkları imar planlarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandığını belirterek ilk etapta parselasyon işlemlerinin ardından hak sahiplerine imarlı tapularını teslim edeceklerini belirtti.

BAŞKAN CİN'DEN BAYRAM MÜJDESİ...
Haberi Sesli Dinle

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik genelindeki imar müjdelerine bir yenisini ekledi. Pendik Belediyesinin Ertuğrulgazi Mahallesi’nde hazırladığı imar planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. Yoğun bir uğraş verdiklerini dile getiren Başkan Ahmet Cin “Ertuğrulgazi Mahallesi’nde yıllardır imarı olmayan 2.350.000 m²  büyüklüğündeki alan ilk etapta Rezerv Yapı alanı olarak ilan edildi. Ardından imar planlarını yapma yetkisini alarak 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planını eş zamanlı olarak hazırladık ve bu planlar Bakanlık tarafından onaylandı. Böylelikle, olduğundan çok daha kısa bir zamanda imar planı sürecini tamamladık. Belediyemizce imar uygulamasını (parselasyon) yaptıktan sonra hak sahiplerine imarlı tapuları teslim edeceğiz.’dedi. 

Bölge halkına bir sözümüz vardı

Başkan Ahmet Cin bölge halkına verdiği sözü hatırlatarak “Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bölge halkına bir sözümüz vardı. Bunu gerçekleştirmek adına Bakanlığımızla koordineli bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalar büyük mesafe kat ettik. Sosyal donatıları, yeşil alanları ve geniş yollarıyla modern şehirleşmenin örneğini bu bölgemizde göreceğiz.”şeklinde konuştu.

İmar planları askıya çıkarıldı

Söz konusu imar planları Ataşehir’deki İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı. İlan süresi boyunca imar planlarına itiraz edilebilecek.

Tarih: 28-04-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum