içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

BAŞKAN CİN, PENDİKLİ ÇİFTÇİLERİN GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Kurtdoğmuş Köyü’nde ‘Köy Konakları Projesi’ çerçevesinde Köy Konağı’nın açılışını yaptıktan sonra, ‘Dünya Çiftçiler Günü’nde Göçbeyli Köyü’nde çiftçilere fidan ve tarımsal malzemeler hediye etti.

BAŞKAN CİN, PENDİKLİ ÇİFTÇİLERİN GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Haberi Sesli Dinle

KURTDOĞMUŞ’DA KÖY KONAĞI’MIZIN AÇILIŞIMIZI YAPTIK

Göçbeyli Köyü'nde pendikli çiftçilerin 'Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlayan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin,  burada yaptığı konuşmada; “Bugün köyler bölgesindeyiz. Cumadan önce Kurtdoğmuş köyümüzdeydik. Başlamış olduğumuz ‘Köy Konakları Projesi’ çerçevesinde daha önce Kurna Köy’de açılışını gerçekleştirdiğimiz Köy Konağı’nın ardından bugünde Kurtdoğmuş Köyü’nde yapımı tamamlanan Köy Konağımızın açılışını yaptık. Bugünde Göçbeyli Köyümüzde ‘Dünya Çiftçiler Günü’ vesilesiyle sizlerle beraber olmak hem de ufak tefek bazı yardımlarımız olacak.

SİZE NE KADAR HİZMET ETSEK AZDIR

Göçbeyli bizim için önemli mahallelerimizden bir tanesi. Ben siyasi olarak AK Parti’de il başkan yardımcılığı görevi yaptım 8 yıl. Göçbeyli’nin bize yaptığı desteği unutmak mümkün değil. Bu desteğinizden ötürü bu vesile ile hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Ben Pendikli olarak İstanbul’da görev yaparken Göçbeyli Köyü İstanbul’da 950 tane mahalle var Göçbeyli oy oranı olarak ilk üçe giren mahallelerimizdendi. Şükranlarımı bir kez daha sizlere arz etmek istiyorum. Hep yüzümüzü ağarttınız bu noktada size ne kadar hizmet etsek azdır.

İMARLA İLGİLİ SORUNLARI VAR

Göçbeyli Köyümüzün imarla ilgili bazı sorunları var. Bu sorunun nereden kaynaklandığını siz benden daha iyi biliyorsunuz. Hukuki mevcut durumu biliyorsunuz. Biz Pendik’te tüm bölgelerle mülkiyet, tapu ve planla ilgili çalışmalarımızı şuan çok hızlı bir şekilde takip ediyoruz ve belli bir noktaya getirdik. Ama bildiğiniz gibi Göçbeyli Köyümüzde mahkemelik bir durum söz konusu olduğu için çok fazla adım atma şansımız olmuyor. Biz bu süreci yönetmeyle ilgili bakanlıklarla Orman Genel Müdürlüğü, Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığımız ile bu konu hakkında çok yoğun görüşmeler yaptık. Bu görüşmeler neticesinde gelinen nokta şudur; mahkeme bir karar vermeden olumlu veya olumsuz maalesef Göçbeyli’de planla ilgili bir resmi süreci başlatamıyoruz. Ama biz bununla ilgili çalışmalarımızı gayri resmi yapıyoruz. İnşallah hukuki olarak bir noktaya geldiği zaman biz ondan sonra hazır olarak hemen süreci başlatacağız.

BİR MÜJEMİZ VAR…

Göçbeyli Merkez Camiimizi dış mimarisi olarak restorasyonla ilgili projemiz hazır yurt olarak kullanılan binamızı da tekrar mimari olarak restore edeceğiz. Muhtarlık, sağlık ocağı ve diğer aktivitelerin olacağı yeni bir bina yapacağız.  Burası bir külliye haline gelecek inşallah. Diğer camiimizle de ilgili çalışmamız var inşallah onu daha sonra konuşmuş olalım. Bu noktada projeleriz çalışmalarız hazır önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz. Sizlerin burada rahat ortamlarda özellikle hanım kardeşlerimizin düğündür davettir nişandır rahat bir ortamda bu faaliyetlerini yapacakları bir alanda oluşturacağız.

2019 YILINDAN BERİ EN FAZLA YATIRIM YAPAN İLÇEYİZ

İstanbul’da 39 tane ilçe var değerli hemşerilerim, bu ilçeler arasında 2019 yılından beri en fazla yatırım yapan ilçe konumumuzu koruyoruz elhamdülillah. Yine sosyal belediyecilik anlamında birçok belediyeden üst seviyedeyiz.  Ramazan ayının ruhuna uygun şekilde yardımlarımızı çalışmalarımızı yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

GÖÇBEYLİ BİZİM İÇİN GERÇEKTEN GÖZ AĞRIMIZ

Göçbeyli bizim için gerçekten göz ağrımız. Onun için burada hizmet etmek bizim için bir zevk. Ve bu hizmetleri mutlulukla yapıyoruz. Bazen de üzülmüyor değilim. Birçok hizmet başlıyor ve bitiyor. Ama birileri geliyor buraya size yardım ediyor. Evet etsin tabii ki hiç problem yok etmeleri de gerekiyor. Bazı yatırımlar var hızlanması lazım inanın değerli arkadaşlar biz Orman Yolu ile Kartal, Sultanbeyli ve Pendik’i bağlayan iki gidiş iki geliş 1,5 kilometrelik duble yol yaptık. Bu yol tek şeritli bir yoldu. 1,5 kilometrelik duble yolu 45 günde tamamladık. Ben fırsat buldukça Ovacık’ gitmeye çalışıyorum. Yolu görünce üzülüyorum. Niye bu kadar uzun sürdü bitmedi diye. Hızlandırılması için görüşmelerimiz devam ediyor. Toz ve topraktan buraların kurtulması lazım.

ÜCRETSİZ GÜBRE DAĞITACAĞIZ

Sizlere fide dağıtımını gerçekleştireceğiz. Kasalarımızla sizlere ve köylülerimize yeterinde yardımda bulunacağız. Belediye olarak atıkla ilgili Türkiye’de örnek ilçelerden biriyiz. Kurduğumuz tesisle pazarlarda toplanan atıklardan gübre vari bir toprağı hazır hale getirdik. Bundan sora sizlerden hiçbir bedel almadan sizlere vereceğiz. Bugünde bunun sizlere takdimini yapmış olacağız. Diğer toprak mahsulü ürünleri de sizlerle paylaşmış olacağız. Ben tekrar bizlere vermiş olduğunuz desteklerden ve güvenden ötürü hepinize çok teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.

BİZLERİ BESLEDİĞİNİZ İÇİN SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, köylülerin çiftçiler gününü kutlayarak; “Ürettiğiniz için çalıştığınız için ve bizleri beslediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Göçbeyli belki köylerimiz içerisinde en çok üretim yapan Pendik Pazarında kadınlarıyla yer alan köylerimizden bir tanesi. Onun için ben burada bütün kadınlarımıza bir alkış istiyorum. Pendik Belediyemizin yaptığı ve yapacağı yatırımlardan dolayı da Belediye Başkanımıza ekibine çok teşekkür ediyorum. Hakikaten sabah ayrı bir açılışta öğleden sonra ayrı bir açılışta sizlerle birlikteyiz. Çok bereketli günler geçiriyoruz. Pendik Belediyesi ilçeler içerisinde de hizmette sınır tanımıyor. Ne varsa Pendik’te var diyorum. Hepinize saygılar selamlar sunuyorum. Sağ olun var olun.”

Tarih: 13-05-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum