içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ 2021 FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Çekmeköy Belediye Meclisi Nisan ayı 2. Birleşimi’nde görüşülen, Çekmeköy Belediyesi 2021 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ 2021 FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Haberi Sesli Dinle

Çekmeköy Belediyesi Nisan ayı 2. Birleşimi, Meclis 1. Başkan Vekili Şenol Alan’ın başkanlığında toplandı. Bir önceki toplantı tutanağının okutulması, yazılı ve sözlü önergelerin alınması ve gündem maddelerinin oylanması ile başlayan toplantıda Çekmeköy Belediyesi’nin 2021 yılı faaliyetlerini içeren Faaliyet Raporu’nun kabulü de görüşüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve  İyi Parti grup başkan vekillerinin faaliyet raporu ile ilgili görüşlerinin beyanı ardından söz alan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ Destekleriniz ve yapıcı eleştirileriniz için hepinize teşekkür ederim. Süreklilik arz eden hayatta eksik yok demek gerçekçi olmaz. Bizler bu şehrin eksiklerini tespit edip bunları gidermekle mükellefiz. Ekiplerimiz ellerinden gelenin en iyisini yapmak için var gücüyle çalışıyor. Faaliyet raporunda eksik olarak tespit edilen birçok konu için projelerimiz hazır. İnşallah hepsinin ihale ve yapım aşamalarına en kısa sürede başlayacağız. Eğitimden, spora, kültür sanattan sağlığa yeni projelerimiz tüm Çekmeköylülerin ihtiyaçlarına cevap verecek. “ dedi.

15 Temmuz Şehitler Alanı, Belediye Binası Önü Otoparkı ve Yeni Kaymakamlık Binası, Kapalı Pazar Yerine Ek Alan, Yaşar Doğu Parkı ve Sosyal Tesisleri, Reşadiye Güvercinlik Gençlik ve Eğitim Kampı , Çamlık Tel Boyu Kütüphanesi, Emniyet Binası, Kışla Caddesi Prestij Cadde Yapım İşi, Soğukpınar Spor Kompleksi, Orman Okulu ve ve yeni okullara değinen Başkan Poyraz, projelerin detaylarını da  paylaştı.

 

15 TEMMUZ ŞEHİTLER ALANI

Yeni meydan 1600 m2 alana inşa edilecek. İçerisinde; çiçekler, oturma alanları, Çekmeköy’ü sembolize edecek figürler ve 251 şehidin adının üstünde yer alacağı 15 Temmuz anıtı bulunacak.

BELEDİYE BİNASI ÖNÜ OTOPARK VE YENİ KAYMAKAMLIK BİNASI

3 katlı 366 araç kapasiteli toplam 2100 m2 alandan oluşan yeni otopark alanı ile bölgede parklanma problemi çözüme kavuşturulacak. Yine aynı alan yanına yapılan yeni kaymakamlık binası ile ilçede hizmetler tek bir noktaya toplanmış olacak.

KAPALI PAZAR ÜSTÜ EK ALAN

Çekmeköy Kapalı Pazar yeri üst kısmına 6900 m2 alanda kurulacak yeni alanda elektronik tartı odası, bebek bakım odası, 90 araçlık yeni otopark, oturma alanları, yerleşime göre 340 veya 370 kapasiteli tezgah alanı bulunacak. Pazar alanı güneş enerjisi panelleri ile kendi enerjisini kendi üretecek.

MİMAR SİNAN YAŞAR DOĞU PARKI VE SOSYAL TESİS

Toplam 8 bin m2 olan park içinde 94 araçlık otopark, çok amaçlı spor sahası, spor aletleri, piknik masaları, çocuk oyun grupları, tırmanma alanları, masa tenisi alanı, sosyal tesis ve yeşil alan ve yürüyüş yolları bulunacak.

ORMAN OKULU

Tamamen ahşap malzeme kullanılarak yapılacak olan orman okulu 5 bin m2 alana inşa edilecek. Okul içerisinde; kafe alanı, masal okulu alanı, sınıflar, kış bahçesi, yürüyüş yolları, piknik masaları, kamp ateşi alanları, çadır alanları ve   kümes hayvanları bulunacak.

ÇAMLIK TEL BOYU KÜTÜPHANESİ

Kapalı alanı 535 metrekare olan 1 zemin, 1 de asma katı bulunan kütüphanede;  okuma alanları, açık oturma alanları, kafeterya ve binlerce kitap bulunacak. Kütüphane millet kütüphanesi olarak hizmet verecek.

KIŞLA CADDESİ

Bu projede; 300 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları, solar led aydınlatma sistemleri ,ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları ile  engelli araçları için otopark alanı bulunacak.

SOĞUKPINAR SPOR KOMPLEKSİ VE OKULLAR

Alemdağ’da yapılan spor kompleksinin aynısını Soğukpınar’a da yapılacak. Tesiste içerisinde havuzun yanı sıra;  fitnes salonu, yüzme havuzu, soyunma odaları ve duşlar bulunuyor.  2 bin metrekare  kapalı alana sahip bu spor kompleksinin bulunduğu alanda 2 tane okul projesi de planlara işlendi.

REŞADİYE GÜVERCİNLİK GENÇLİK VE EĞİTİM KAMPI

Yeni gençlik ve eğitim kampı; 85 bin metre kare alana inşa edilecek. 300 kişilik kıl kamp çadırları, kır lokantası, kır bahçesi,  650 kişilik amfi tiyatro, yöresel satış alanları hayvan yaşam alanları, futbol ve basketbol sahası, kamelyalar, otoparklar ve kamp mescidi bulunacak.

EMNİYET BİNASI

Çamlık Sokakta bulunan prestij cadde yanına inşa edilecek yeni emniyet binası ilçenin en hakim yerine konumlandırılmış olacak. Gelişen ilçemizde  nüfus artışıyla güvenlik hizmetlerinin daha  yoğun uygulanması için planlanan yeni emniyet binası için çalışmalar yakında başlayacak.

ÇEKMEKÖY’E 6 YENİ OKUL

Soğukpınar Mahallesi’nde planlara eklenen  okullar dışında6 yeni okul için  de çalışmalarına başladı. Eski Ulus Pazarı alanında inşaat çalışmaları devam Şehit Üsteğmen Arif Kalafat İlkokulu’nun yanına bir ortaokul projesi eklendi. Yine Güngören Mahallesi’ne projelendirilen ilkokulun bulunduğu alana da ortaokul için projelendirme yapıldı. Böylelikle iki mahallede dört okul inşa edilmiş olacak. Nişantepe Mahallesi’nde ise içerisinde yurt ve spor kompleksi bulunacak okul proje okul niteliğinde inşa edilecek. Yine Nişantepe Mahallesi’ne bir Meslek Lisesi için de projeler tamamlandı.

 

Başkan Poyraz faaliyet raporunda emeği olan meclis üyeleri müdürlerimiz ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum derken “Geçtiğimiz dönemlerde meclis üyeliğimiz yapan Sait Yurttapan abimizi, belde döneminde belediye başkan yardımcılığında bulunan Mustafa Kaynar abimizi ve geçtiğimiz yıl ebediyete uğurladığımız AK Parti Meclis Üyemiz Bülent Aydoğdu kardeşimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Yapılan oylama sonucunda faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Tarih: 08-04-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum