içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ÇEKMEKÖY’DE 40 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Çekmeköy Belediyesi’nin yaptığı titiz çalışmalar sonucunda mülkiyet sorunu bulunan aileler tapularına kavuştu.

ÇEKMEKÖY’DE 40 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Haberi Sesli Dinle

Çekmeköy Merkez Mahallesi’nde bulunan eski 3157 parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan 17.000 m² ‘lik alanda yaklaşık 35 ailenin 30 yıldır süre gelen mülkiyet sorunu 2021 yılında yapılan çalışmalar sonucu çözüme kavuşturuldu.

AİLELER TAPULARINA KAVUŞUYOR

Öncelikle Merkez Mahallesi’nde bulunan eski 3157 numaralı parselin ifrazı gerçekleştirilerek;  4072, 4105, 4107, 4108 ve 4110 parsellere ayrıldı. Milli Emlak’tan 4706 sayılı yasa gereğince bu parseller talep edildi. Talebe istinaden bu 5 parselin tapu Müdürlüğü’nde Çekmeköy Belediyesi adına tescili gerçekleştirildi. 2021 yılında hak sahipleri belirlenerek kadastro ve tapu müdürlüğünde yapılan çalışmalar neticesinde işlemleri tamamlanan tapular ailelere verilmeye başlanıyor.

TAPU BEKLEYEN VATANDAŞLARIMIZIN İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen tapu teslim töreninde konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “Evlatlarınızla, çoluğunuzla çocuğunuzla kazasız belasız bu aldığınız tapularda, evlerde, konutlarda sonrasında yapacağınız yeni konutlarda oturmayı rabbim nasip eylesin. Tapuların alınmasında emeği geçen Emlak İstimlak Müdürümüz ve personellerinde burada.  Allah razı olsun kendilerinden. Büyük bir çaba sarf ettiler. Bölgede tapu bekleye başka vatandaşlarımızda var, onlar içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. En kısa zamanda inşallah onları da çözeceğiz. Çünkü biz milletimizin tamamen yanında olmak için çalışıyoruz. Mücadele hayır içinse doğru netice alabiliyorsunuz. Biz bu işin hayırlı olduğuna inandığımız için her türlü gayrette sizlerin yanınızdayız, “ dedi.

 

 

Tarih: 21-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum