içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP'li Ramis Topal; "Gidilmedik Yer, Çalmadık Kapı, Sıkılmadık El Bırakmayacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal, çeşitli etkinliklere ve düğün törenlerine katılmak üzere geldiği Amasyada kahvehanede esnafını ve ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.

CHP'li Ramis Topal;
Haberi Sesli Dinle

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal, çeşitli  etkinliklere ve düğün törenlerine katılmak üzere geldiği Amasya'da  kahvehanede esnafını ve ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal her fırsata Amasya'da İlçelerde Esnaf Ziayreti Yapıyor Topal , çeşitli  etkinliklere ve düğün törenlerine katılmak üzere geldiği Gümüşhacıköy’de Esnafın Sorunlarını dinledi Topal ;"Gidilmedik Yer, Çalmadık Kapı, Sıkılmadık El Bırakmayacağız" dedi. CHP'li Ramis Topal ,Twitter'dan yaptığı açıklamada '' Halkın içinde olmak, halkın sorun ve sıkıntılarını dinleyip çözüm üretmek insan odaklı politikacılar üretmek bizlerin en temel görevi. Bu kapsamda her fırsatta halkın ve esnafın sorunlarını dinleyip ilgili mercilere duyurmak ve çözüm üretmek adına sokak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. 

Kısıtlama ve kapanma sürecinde sıkıntılı günler geçiren esnafımızın, emekli ve çalışan hemşerilerimin sorunlarını dinledik. Emekli aldığı maaşla geçinemediğini, çalışan ise babasının yada annesinin emekli maaşı da olmasa geçim sıkıntısı yaşayacağını dile getiriyor. 
Pandemi döneminde kısıtlama ve kapanmalarla en ağır darbeyi alan, iflasın eşiğine gelen esnaf ise biriken borçları ve verilen kredileri ödemekte güçlük çektiğini söylüyor. 
Esnafın isyanı; ‘4 milyon Suriyeliye 10 yıldır bakan devlet pandemi döneminde halkına 1 ay bakamadı, herkesi kredi vererek daha da borçlandırdı’ diyerek haklı tepkisini ortaya koyuyor. Esnaf devletin vereceğine kaplumbağa alacağına şahin kesildiğini, pandemiye rağmen bu dönemde alacağı bir kuruştan bile vazgeçmediğini söylüyor.
Bir diğer tepki ise son dönemde ülkemizin Afgan göç dalgasına uğraması. Iraklısı, Suriyelisi derken şimdi de Afgan mülteciler ülkemize elini kolunu sallayarak gelmeye başladı. Yakında kendi ülkemizde azınlık durumuna düşeceğiz. Bizim ülke sınırımız yok mu bunlar elini kolunu sallayarak ülkemize nasıl gelebiliyorlar, halk can ve mal güvenliğimizi tehlike altında görüyoruz diyor. 
İşsizlik artarken iktidar verilerinde sürekli istihdam sayısının da artması biraz tuhaf olduğu kadar birazda endişe verici. Gençlerimiz gelen mülteciler yüzünden ya insani koşullar altında çalışmaya yada işsizliğe mahkum bırakılıyor. Onlar geldikçe iş bulamayan gençlerimiz kendi kurtuluşunu Avrupa’ya gitmekte görüyor. İktidarın yanlış dış politikası yüzünden bir kuşak umutsuzluğa mahkum bırakılıyor.
Söz veriyoruz… 
Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mülteci sorununu çözecek, ülkemizi Avrupa’nın mülteci toplama merkezi durumundan kurtaracağız. Sokaklarımızı, caddelerimizi, ülke sınırlarımızı yeniden güvenli hale getireceğiz. Gençlerimizi umutsuzluk batağından kurtaracağız. Tek adamın kararıyla ülkenin yönetimine son verecek, parlementer sisteme geri dönüp demokrasimizi güçlendireceğiz. Halkın içinde olmaya, halkın sorunları gündeme getirmeye devam edeceğiz. Geçmişte dediğimiz gibi Halkın gören gözü, işiten kulağı ve haykıran sesi olmaya devam edeceğiz  " ifadelerini kullandı.

Tarih: 10-08-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum