içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

KARTAL’IN GÖNÜLLÜ KAHRAMANLARI ZORLU EĞİTİMDEN GEÇİYOR...

“Mahalle Bazlı Afet Gönüllüleri” projesini hayata geçirerek, Kartal’ın 20 mahallesinde 400 kişilik gönüllü acil müdahale ekibini kuran Kartal Belediyesi, afet hazırlıkları kapsamında eğitim ve dayanışmayı yaygınlaştırıyor. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından afet gönüllülerine yönelik gerçekleştirilen eğitimlerden biri daha İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

KARTAL’IN GÖNÜLLÜ  KAHRAMANLARI  ZORLU EĞİTİMDEN GEÇİYOR...
Haberi Sesli Dinle

Kartal Arama Kurtarma ve Sürdürülebilir Eğitim Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen ücretsiz eğitimlerde ilk olarak uzman eğitmenden teorik bilgi alan Motorize Arama Kurtarma (MAKUD) grubu üyeleri ile afet gönüllüleri, ardından arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan ‘İpler’ ve ‘Düğümler’ ile  ‘İple İniş’ konusunda zorlu bir uygulamalı eğitimden geçti. Katılımcılareğitimlerde yüksek kuleden iple iniş gerçekleştirdi.

Eğitmen Haydar Daştan tarafından verilen eğitim 10 Ekim Pazar günü saat 10.00’da başladıve saat 16.00’ya kadar devam etti.Katılımcılar, gerekli tüm güvenlik önlemlerinin alındığı parkurda, gün boyunca iple iniş gerçekleştirdi.

 

 

Tarih: 11-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum