içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

KARTALLILARIN 40 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞİYOR…

Kartallıların 40 yıllık bir hayali olan, ‘Yalı, Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi’nin temeli Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel tarafından atıldı.

KARTALLILARIN 40 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞİYOR…
Haberi Sesli Dinle

Kartallıların 40 yıllık bir hayali olan, ‘Yalı, Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi’nin temeli Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel tarafından atıldı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in seçim vaatleri arasında olan proje, 4844 metrekare inşaat alanı üzerine toplan 7 katlı olarak tasarlandı. Projede, 170 kişilik sinema ve tiyatro salonu, fuaye alanı, kütüphane, 22 adet atölye, sergi salonu, kafeterya ve taziye alanı bulunuyor.

Kültür Merkezinin temel atma töreninde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Başkan Yardımcıları Adem Uçar, İmam Aydın, Ali Apaydın, Hüseyin Tozkoparan, Başkan Danışmanı Düzgün Çapar, Bilecik Dernek Başkanı Faruk Şahin, Meclis üyeleri, muhtarlar ve Kartallılar hazır bulundu. Kartal’a Sosyal ve Kültürel hareketlilik kazandıracak merkez, gençlerin kişisel gelişim alanları ile eğitim hizmetlerini de içinde barındıracak.

ÇEVRE GÜVENLİĞİ İÇİN 100 KAZIK ÇAKILDI

Törende bir açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ilçenin kültür-sanat alanındaki ihtiyaçlarının hızla giderilmeye çalışıldığını ifade ederek "Bu alan için ilk kazmayı 25 Kasım 2020'de vurduk. Bina güvenliği ve çevre güvenliğini sağlamak adına yaklaşık 100 kazık çakıldı. Bu çalışma Şubat Ayı sonunda tamamlandı. Sonrasında bu kazıkların birbirine bağlanma çalışması başlatıldı bu çalışma da Mart Ayı sonuna kadar tamamlandı. Güvenlik ile ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra hafriyat alma çalışması başladı. Haziran başına kadar alandaki hafriyatın tamamı alındı. Bugünkü temel atma çalışmasının başlaması için de gerekli adımları attık.  Bu gün ise temel seviyesindeki beton dökme işlemini gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

BİNA ÇOK AMAÇLI KULLANILACAK

2021 hedefinin ve çalışanlara talimatının kaba inşaatın tamamlanması olduğunu da söyleyen Başkan Gökhan Yüksel, "Kış sonunu daha iyi geçirebilmemiz için bu şart. Her şey planladığımız gibi giderse 2022'nin sonuna doğru binayı kullanıma hazır hale getirmeyi istiyoruz. Yunus ve Topselvi mahallelerimizin hem kültür-sanat faaliyetlerinin gerçekleşeceği, hem taziyelerini gerçekleştirecekleri bir mekan olacak." dedi.

"BELEDİYE VARLIĞINI HİSSETTİRECEK"

Eğitim faaliyetleri ve taziye evinin olacağı binanın çok amaçlı kullanılacağını söyleyen Gökhan Yüksel, "Kartal akademimizin faaliyetleri de bu binada gerçekleşecek. İnsanlarımızın kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak faaliyetlerin hemen hepsi bu alanda bulunacak. Bunun dışında da ödeme noktalarından tutun, diğer iletişim hizmelerine kadar her türlü faaliyet için belediyemiz kendisini Yunus ve Topselvi mahallesinde hissettirecek. Şimdiden herkese hayırlı olsun diyorum." şeklinde konuştu.

PROJE 2022 YILI SONUNDA TAMAMLANACAK

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel kütü merkezi inşaatı ve tamamlandıktan sonra yapılacak faaliyetleri anlattıktan sonra ilk beton dökme işlemini de kendisi gerçekleştirdi. 2022 yılının sonunda halkın hizmetine sunulacak 7 katlı kültür merkezinin temel atma töreni ilk betonun dökülmesinin ardından tamamlandı.

Tarih: 12-07-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum