içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Marmara Gemisi ilk deniz araştırma seferinden döndü

TÜBİTAK koordinasyonunda oluşturulan Türkiye Deprem Platformunun çalışmaları kapsamında Ege Denizinde araştırmalar yapan TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi, ilk seferini tamamladı.

Marmara Gemisi ilk deniz araştırma seferinden döndü
Haberi Sesli Dinle

TÜBİTAK koordinasyonunda oluşturulan Türkiye Deprem Platformu'nun çalışmaları kapsamında Ege Denizi'nde araştırmalar yapan TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi, ilk seferini tamamladı.

İZMİR (Ulusal Ajans) - Deprem alanında tümüyle milli imkanlarla gerçekleştirilen ilk deniz araştırma projesi olan "Kuşadası Körfezi İçindeki Fayların Depremselliğinin ve Aktif Tektonik Özelliklerinin Yüksek Çözünürlüklü Deniz Tabanı Ölçümleri ile Belirlenmesi Projesi" çerçevesinde, 31 Mayıs'ta denize açılan gemi, İzmir Limanı'na döndü.

"Bu bölgenin haritasının çıkartılması için gerekli olan ön bilgilerin tümü elde edildi" diyen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, projenin ilk seferinde kıymetli bilgilere ulaşıldığına dikkati çekti. Ege Denizi'nde iki hafta boyunca hiç durmadan çalışarak bin 300 km’lik alanı araştıran ekibin elde ettiği verilerin yalnızca ülkemiz için değil uluslararası düzeyde önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Mandal, "Birlikte çalışma, birlikte öğrenme ve birlikte başarma yaklaşımıyla katkı sağlayan Hocalarımıza, Araştırmacılarımıza, Öğrencilerimize ve tüm sefer ekibimize teşekkür ediyorum" dedi.

Tarih: 13-06-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum