içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

PENDİK BELEDİYESİ'NDEN KASTAMONU’YA BİR TIR DOLUSU YARDIM

Pendik Belediyesi PEAK’ın ardından Kastamonu’daki sel bölgesine bir tır dolusu erzak gönderdi. Yardım tırı dün akşam saatlerinde bölgeye ulaştı.

PENDİK BELEDİYESİ'NDEN KASTAMONU’YA BİR TIR DOLUSU YARDIM
Haberi Sesli Dinle

Belediye Başkanı Ahmet Cin’in talimatıyla bölgeye gönderilen yardım tırı dün akşam saatlerinde Kastamonu’nun selden büyük zarar gören Bozkurt ilçesine ulaştı. 500 koli erzak, 100 battaniye ve 2 bin koli sudan oluşan yardım ile bir nebze olsun sel mağdurlarının yaralarının sarılması hedefleniyor. Öte yandan Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri (PEAK) iki gündür sel bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesiyle arama kurtarma ve lojistik faaliyetlerini sürdüren ekipler selde mahsur kalanları güvenli bölgelere tahliye ederek bölge halkına destek oluyor.

Pendik Arama Kurtarma Ekipleri (PEAK) sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’ya hareket etti. Ekipler, AFAD koordinesiyle bölgedeki arama kurtarma ve lojistik faaliyetlerine destek verecek.

Daha önce yangın felaketinin yaşandığı Antalya’daki söndürme çalışmalarına destek veren Pendik Arama Kurtarma Ekipleri bu kez sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gidiyor. Pendik AKOM’da hazırlıklarını tamamlayan ekipler 13 personel, bir arazi aracı, bir keşif aracı ve bir kepçeyle bölgedeki çalışmalara destek vermek için yola çıktı. Ekipler, Kastamonu’ya vardıklarında AFAD koordinesiyle arama kurtarma ve lojistik faaliyetlerinde bulunacak, vatandaşların yaralarını sarmaya çalışacak.

SELDE MAHSUR KALANLARI KURTARDILAR

Kastamonu’daki sel bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerini sürdüren Pendik Arama Kurtarma Ekipleri (PEAK) selde mahsur kalan iki yaşlı kadın ile bir engelli vatandaşı kurtardı.

PEAK VATANDAŞLARIN YARALARINI SARIYOR

AFAD’ın koordinesiyle selden ağır hasar alanBozkurt ilçesinde çalışmalarını sürdüren Pendik Arama Kurtarma Ekipleri (PEAK) iki yaşlı kadın ile bir engelli vatandaşı kurtardı. Ekipler, selde mahsur kalan vatandaşları Sahil Güvenlik ekipleriyle birlikte bota bindirerek güvenli bölgelere taşıdı. Bölgeye gönderilen arazi araçları ve iş makinesiyle lojistik desteğini de sürdüren PEAK ekipleri sel tehlikesi geçene kadar bölgede görev yapacak.

 

 

Tarih: 13-08-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum