içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Şile’de ''Kadın Çiftçiler Günü'' kutlandı

Şile Belediyesi, ''15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'’nü kadın çiftçilerin bir araya geldiği ve ürünlerinin sergilendiği pazar etkinliğiyle kutladı.

Şile’de ''Kadın Çiftçiler Günü'' kutlandı
Haberi Sesli Dinle

Şile Belediyesi, ''15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'' nedeniyle kadın çiftçilerin bir araya geldiği ve ürünlerinin sergilendiği pazar düzenledi.

Kadınların tarımsal üretimdeki katkılarını vurgulamak amacıyla Şile Yeryüzü Pazarı'nda düzenlenen etkinliğe Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı da katılarak kadın çiftçilerin doğal el ürünleri ve yöresel lezzetlerini tattı.

Pazarda kadın üreticilerle sohbet ederek stantları gezen Şile Belediye Başkanı Ocaklı, kadınların yetiştirdiği sebzeler, el emeği ürünler ve geleneksel Şile lezzetlerini tattı.7

Kadın çiftçiler, kendi elleriyle hazırladıkları reçellerden, sirkelere ve Şile’ye özgü yöresel lezzetlere kadar birçok ürünü ziyaretçilere sunarak geleneksel lezzetleri ve Şile’nin güzelliklerini bir araya getirdi.

Kadın çiftçilerin üretimdeki önemine dikkat çeken Başkan Ocaklı, şunları kaydetti:  "Kadın çiftçilerimiz emekleriyle tarım sektöründe çok önemli bir rol oynuyor ve bugün, onların bu emeğini anlamak ve takdir etmek için bu etkinlikte bir araya geldik. Şile Yeryüzü Pazarı'nın zengin ürün yelpazesi, sadece lezzet açısından değil, aynı zamanda kadın üreticilerimizin, köylümüzün ve küçük aile çiftçiliği modelinin topluma katkısının da bir yansımasıdır. Pazarımız, sadece bir pazar yeri değil, geleneksel üretim değerlerimizi yücelten bir platform olarak öne çıkıyor. Kadın üreticilerimizin, çiftçilerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.”  

Tarih: 17-10-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum