içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Şile'de “Sağlıklı Arıcılık ve Arı Turizmi Zirvesi”

Coğrafi İşaretli Şile Kestane Balı'nı Üreten Arıları Korumak ve Bölgedeki Arıcılığı Geliştirebilmek Amacıyla “Sağlıklı Arıcılık ve Arı Turizmi Zirvesi” Düzenlendi

Şile'de “Sağlıklı Arıcılık ve Arı Turizmi Zirvesi”
Haberi Sesli Dinle

Şile’nin en önemli tarımsal üretim değerlerinden biri olan Coğrafi İşaretli Şile Kestane Balı’nı üreten arıları korumak ve bölgedeki arıcılığı geliştirebilmek amacı ile Şile Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Sağlıklı Arıcılık ve Arı Turizmi Zirvesi” düzenlendi.

Şile Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen zirvede konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı,  Şile’nin en önemli marka değerlerinden, İstanbul’un Coğrafi İşaretli ilk gıda ürünü olan Şile Kestane Balı’nı ve yöredeki arıcılığı daha da geliştirip ileriye taşıyabilmek adına bu toplantının düzenlendiğini söyledi.

Zirveye katılan tüm arıcılara, Şile Arıcılık ve Arı Ürünleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ve akademisyenlere teşekkürlerini ileten Ocaklı, ''Şile’nin marka değerlerine ve de üreticilerimize her alanda destek olmaya devam edeceğiz. Arı yoksa yaşam da yok" dedi.

“Sağlıklı Arıcılık ve Arı Turizmi Zirvesi” ne Doç. Dr. Figen Çukur, Prof. Dr. Tayfun Çukur, Prof. Dr. Aslı Özkırım, Mustafa Ertekin, Doç. Dr. Ali Timuçin Atayoğlu ve Emre Yıldırım konuşmacı olarak yer aldı.

Zirveye Şile Belediye Başkanı Ocaklı’nın yanı sıra İstanbul İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Rafet Aydın, İstanbul Arıcılar Birliği Başkanı Onur Çilenk, Şile Arıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Can, öğretim üyeleri, ilçe protokolü, siyasi parti yöneticileri, STK temsilcileri, sektör çalışanları ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Düzenlenen zirvede öncelikle Şile ilçesi arıcılık potansiyeli arıcılık turizmi (apiturizm) açısından değerlendirilerek dünyada ve Türkiye’de apiturizm uygulamaları ve sağlıklı arı yetiştiriciliği gibi konular ele alındı.

Tarih: 14-01-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum