içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Son dakika: Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tokat gibi cevap: Sana ne oluyor?

Son dakika haberi: Kılıçdaroğlu ve CHP'li isimler tarafından sık sık gündeme getirilen KHK konusu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik çirkin saldırılar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan çok net bir açıklamada bulundu.

Son dakika: Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tokat gibi cevap: Sana ne oluyor?
Haberi Sesli Dinle

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti sonunda New York’taki Türkevi’nde Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de aralarında yer aldığı gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. HDP ve CHP tarafından yapılan 'Kürt sorunu' açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, "Kılıçdaroğlu ve CHP'lilerin Ali Erbaş'a saldırması hakkında da "Zaten CHP’nin cemaziyelevveli de hep bizim din adamlarımıza hakaretle geçmiştir. Şimdi de aynısını Diyanet İşleri Başkanımıza hakaretle yürütüyorlar. Ama şunu bilsinler ki Diyanet İşleri Başkanımız yalnız değildir." dedi. Kılıçdaroğlu'nun 'Ben çözerim' diyerek KHK'lı FETÖ'cüleri umutlandıran açıklamalarına ise 'Sen ne zamandan beri yargı oldun? Bu yargının konusu. Bununla ilgili adımı yargı atar. Sana ne oluyor? Kim sana bu yetkiyi verdi?" diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan 'Bunun bir bedelinin olması lazım' diyerek ABD'ye tepki gösterdi! F-35 için rest

Fahiş fiyat operasyonu geliyor! Erdoğan'dan son dakika mesajı

CHP VE HDP'NİN SKANDAL 'KÜRT SORUNU' AÇIKLAMALARI

SORU: Geçtiğimiz günlerde HDP Eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli “Kürt sorununda çözümün adresi İmralı’dır” açıklaması yaptı. Selahattin Demirtaş’ın da bir açıklaması oldu, o da HDP’yi işaret etti. Sayın Kılıçdaroğlu da bu yönde bir açıklama yaptı; “Kürt sorununu HDP çözer” dedi. Seçimlerin yaklaşmasına yakın bir dönemde bu tür ittifaklar, bu tür açıklamalar nasıl değerlendirilir? Bir de HDP kendi arasında ikiye mi bölünüyor?

Hayırlı olsun. Bu konuyla eğer biz meşgul olursak yazık olur. Yani İmralı mıdır, değil midir, onların sorunu. Varsın onlar bu şekilde yola devam etsinler; yani HDP midir, şu mudur, bu mudur… Biz diyoruz ki bu ülkede şu anda Cumhur İttifakı bu işin tek çözüm noktasıdır ve Cumhur İttifakı olarak da biz bu çözümün mücadelesini sürdürüyoruz. Çünkü bizim şu anda kitabımızda birlik var, beraberlik var, kardeşlik var ve bununla da bu yolda devam ediyoruz. “Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur…” Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik. Eğer birliğe, beraberliğe, kardeşliğe inananlar varsa buyursunlar hep beraber yola devam edelim.

KILIÇDAROĞLU'NA KHK TEPKİSİ: ADAM ÖYLE ATIYOR Kİ BAZILARI DA BUNA İNANIYOR
 
SORU: Muhalefetin son zamanlarda odaklandığı iki konu var. Birincisi, KHK’lılarla ilgili, hepsini aynı torbaya koyarak ortak şekilde “KHK’lı garibanları kurtaracağız” diyorlar. İkincisi de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a eleştiri sınırlarını aşarak saldıranlar var. Muhalefetin bu tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Bir defa KHK ile ilgili “Ben bu işi çözeceğim” diyen kim? Ana muhalefetin başındaki zat. Sen ne zamandan beri yargı oldun? Bu yargının konusu. Bununla ilgili adımı yargı atar. Sana ne oluyor? Kim sana bu yetkiyi verdi? Velev ki iktidar olsan -böyle bir şansın var mı, yok mu o da ayrı- yargının yetkilerini elinden sen nasıl alıyorsun? Öyle bir şey var mı? Şu anda bunlar tamamen yargının kontrolü altında olan, yargının iradesinde olan bir konu. Adam öyle atıyor ki bazıları da buna inanıyor.  Bunu kabullenmek asla mümkün değil. KHK ile ilgili konularda zaten zaman zaman yargıda bu gelişmeleri takip eden, kontrol eden bazı kararları da kesinlikle görüyoruz.

CHP'NİN DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'A YÖNELİK SALDIRILARI

Ali Erbaş hocamızla ilgili konuya gelince, bir defa ana muhalefetin Ali Erbaş hocamıza, Diyanet İşleri Başkanımıza bu denli hakaret etme ne hakkı ne yetkisi vardır. Bu densizliktir,  terbiyesizliktir. Zaten CHP’nin cemaziyelevveli de hep bizim din adamlarımıza hakaretle geçmiştir. Şimdi de aynısını Diyanet İşleri Başkanımıza hakaretle yürütüyorlar. Ama şunu bilsinler ki Diyanet İşleri Başkanımız yalnız değildir. Diyanet İşleri Başkanımız CHP’nin bu kendini bilmez tiplerinin hiçbir zaman muhatabı da olmamıştır, olmayacaktır. Diyanet İşleri Başkanımızı bu noktada biz asla yalnız bırakmayız. O makam önemli bir makamdır. Dolayısıyla bu makama hakaret edenler, bu ülkede dinini, diyanetini bilenlere hakaret etmiş olurlar. Yeni ortaya çıkmış olan birisi daha var; o da böyle sallayıp sallayıp duruyor. Dur bakalım; daha parti olduğun bile değil. Ana muhalefet, beraber bir şeyler yapıyorlar. 

Tarih: 23-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum