içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Tarım Kredi Kooperatifi'nin büyüklüğü 40 milyar liraya ulaştı

Tarım Kredi'nin büyüklüğü 40 milyar liraya ulaştı. Kooperatifin Genel Müdürü Poyraz, faizsiz kredi sistemini hedeflediklerini söyledi. Poyraz, GÜBRETAŞ'ta yılda 8 milyon ton altın üreteceklerini de açıkladı.

Tarım Kredi Kooperatifi'nin büyüklüğü 40 milyar liraya ulaştı
Haberi Sesli Dinle

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, 150 yıllı aşkın köklü geçmişi olan ve 20'nin üzerinde iştiraki bulunan Tarım Kredi'nin, çiftçi kuruluşu olduğunu söyledi.

Poyraz, Tarım Kredi'yi dünyadaki örnekleriyle kooperatifçiliği çiftçiden başlayarak tüketiciyi kadar uzanan anlayışıyla hizmet eden kuruluşa dönüştürmede kararlı olduklarını ifade etti.

Yatırım ve çalışmalara devam ettiklerini belirten Poyraz, şunları kaydetti:

“Bir elimiz çiftçiyi tutmuşken diğer elimiz de tüketicide olacak. Hepsini kucaklama noktasında bir gayret içerisindeyiz. Şu an Tarım Kredi’nin genel anlamda tüm yapılanmasına baktığımızda 40 milyar lira ekonomik büyüklükten bahsediyoruz. Sonrasında bu rakamlar perakende sektör de hızla büyüdükçe katlanarak gidecek. Tarım Kredi olarak kooperatif yapılanması, aynı zamanda tarımsal girdileri veriyoruz ama öbür taraftan ise bunun finansmanı noktasında kredi veren bir kuruluşuz. Tarım Kredi olarak amacımız bunu tamamen faizsiz bir sisteme dönüştürmek ve bunu ısrarla söylüyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde Türkiye’de tarımdan başlayarak markete kadar olan gıda sektörünü destekleyen güçlü katılım bankası noktasında bir yapıya dönüşeceğiz.”

YILDA 8 TON ALTIN

Poyraz, Bilecik’in Söğüt ilçesinde altın çıkartılması için yürüttükleri çalışmalarda ve ÇED Raporu’nda belli bir seviyeye geldiklerini, GÜBRETAŞ’a ait Maden Yatırımları AŞ’yi açtıklarını anımsattı. 31 Aralık 2022’de kazıya başlayacaklarını bildiren Poyraz, “Söğüt’te 3.2 milyon ons civarında bir altın varlığımız var. Tesislerimizi kurduğumuzda yıllık 6 ila 8 ton arasında altın üretimimiz olacak” dedi.

KAYNAK : MİLLİYET

Tarih: 14-09-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum