içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

TÜRKİYE'NİN İLK KAPSAMLI EVCİL HAYVAN PARKI AÇILDI

Ümraniye Belediyesi, köpeklerin oyun oynayabilmesi ve eğitilebilmeleri için dünya standartlarında Türkiye'nin en kapsamlı evcil hayvan parkını hizmete açtı. Tatlı Su Mahallesi’nde 2600 metrekare alan üzerine kurulu olan Minik Dostlar Parkı’nda hayvanseverler, dostlarıyla birlikte eğlenceli ve kaliteli zaman geçirebilecek.

TÜRKİYE'NİN İLK KAPSAMLI EVCİL HAYVAN PARKI AÇILDI
Haberi Sesli Dinle

PARKIN İSMİNİ VATANDAŞLAR BELİRLEDİ

Parkın açılışında konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, bakımsız toprak saha olan bu alanı  minik dostlar için bir park yapmaya karar verdiklerini ifade ederek; “ Parkımızın İsminin ne olacağına karar verilmesi için internetten vatandaşlarımıza soralım dedik. Vatandaşlarımızdan en fazla ‘Minik Dostlar Parkı’ ismi geldi. Parkın adını vatandaşlarımız koymuş oldu hayırlı mübarek olsun” dedi.

HAYVAN DOSTLARIMIZA BÜYÜK BİR AYRICALIK TAŞIYOR

Ümraniye’nin, sevginin, şevkatin, samimiyetin ve merhametin ilçesi oluğu vurgulayan başkan Yıldırım; “ Ümraniye’de rahat ve konforlu yaşamak sadece insanlar için değil minik dostlarımız içinde bir hak olarak görüyorum ben. Bu düşünce ile Avrupa demiyorum Dünya standartlarında tasarlanan parkımız minik dostlarımız için modern aktivide sahasını da içerisinde barındırmakta. Parkımız ilçemizde yaşayan tüm hayvan dostlarımıza büyük bir ayrıcalık taşıyor.

ÜZÜCÜ OLAYLARA ÇOK ÇABUK MÜDAHALE EDİYORUZ

Ümraniye Belediyesi olarak hayvan dostlarımıza yönelik çalışma ve projelerimizde her zaman hassasdüşünen bir belediye olduk. Hayvan dostlarımızın tedavileri, bakımları ve yaşam alanlarına yönelik iyileştirme çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Ümraniye Hayvan Barınağı’mız değişimi ve gelişimiyle bu anlamda ilk sırada yer alıyor. Hayvan dostlarımıza hızlıca müdahale etmek için ambulans hizmetimizi devreye aldık. Artık yaşanan üzücü olaylara çok çabuk müdahale ediyoruz.

HAYAT KURTARMAYA DEVAM EDİYORUZ

Aylar önce Manavgat’da meydana gelen ve hepimizi derinden üzen yangınlarda hayvan dostlarımızın yürek burkan görüntülerine sessiz kalamadık. Hayvan ambulansımızı ve deneyimli veteriner hekim kardeşlerimizi tıbbi yardım ve mama desteği de sağlayarak Manavgat’a ulaştırdık. Köylümüzün ineği, eşeği ve diğer hayvanları detavi edildi. Yangından etkilenen hayvanlarımızım araları sarıldı.  Orada bulunmak bizlere ayrı bir vicdani değer kattı. Ambulansımız şimdi Ümraniye’nin mahallelerinde can kurtarmak için görevine devam ediyor. Kurtulan canların sevincini yüreğimizde hissediyoruz. Barınağımızda bulunan modern teknoloji cihazlarıyla tedavileri sürerken, işini severek yapan ustalaşmış veteriner hekimlerimizle hayat kurtarmaya devam ediyoruz. Barınağımızda ameliyat gerçekleştirebileceğimiz donanıma sahip nadir kurumlardan bit tanesi. Bizde dopler cihazına kadar bütün modern cihazlar bulunuyor. Bir çok canın kurdulduğuna şahitlik ettik” şeklinde konuştu.

BÜTÜN İSTANBULLULARI BURAYA DAVET EDİYORUM

Başkan Yıldırım, Minik Dostlar Parkı’nın 2600 metrekare alan üzerine inşa edildiğini belirterek; “Parkımızda 8 adet köpek parkuru ve 1 adet kum havuzu bulunuyor. Parkımız içerisinde yürüyüş alanları, çocuk parkı, dinlenme alanları, spor sahası  ve spor aletlerininde bulunduğu, parkımızda hayvan dostlarımızla ilişkilerimizin daha sıkı sıcak ve candan olacağına gönülden inanıyorum. Kayvan sevgisi her insanda bulunmalı. İnsanı seven hayvanıda mutlaka sever. Bizler anne baba olarak bu sevgiyi çocuklarımıza aşılamamız küçüklükten başlaması lazım. Bu konuda hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bireysel sorumluluklarımızın dışında hükümetimizde bu noktada atılması gereken adımları atıyor. Minik Dostlar Parkı’mızın Ümraniyemize komşularımıza hayırlı olmasını diliyorum. Hayvan dostlarımızın keyifle vakit geçirebilecekleri bu alana bütün İstanbulluları buraya davet ediyorum” dedi.

 

 

 

 

Tarih: 03-10-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum