içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

‘TURNUSOL’ ADLI TİYATRO OYUNU KARTAL’DA SAHNELENDİ

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hazırladığı Aralık ayı kültür etkinlikleri kapsamında Yalı Yunus Topselvi Kültür Merkezi’nde ‘Turnusol’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

‘TURNUSOL’ ADLI TİYATRO OYUNU KARTAL’DA SAHNELENDİ
Haberi Sesli Dinle

Kadıköy Tiyatro Oyuncuları Topluluğu tarafından sahneye konulan ve Emre Cingöz’ün yazıp yönettiği ‘Turnusol’ adlı iki perdelik dram türündeki tiyatro oyununda,kalabalık bir oyuncu topluluğu rol aldı.

Seyirciyi;1915’ten başlayarak, ülkenin farklı dönemlerinde etnik köken, ekonomik ve sosyokültürel zorluklar, politik baskılar gibi farklı sorun ve gerekçeler üzerinden ülkeden göç etmek zorunda bırakılan insanlara dair panoramik yüzyıllık bir göç hikâyesi içine sokan iki saatlik oyun, ayakta alkışlandı.

Oyunun sonunda oyunun yönetmenine ve oyuncularına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına Kartal Belediye Meclisi Üyesi Düzgün Çapar tarafındangünün anısına Kartal heykelciği takdim edildi.

 

Tarih: 25-12-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum