içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN DEPREM HAFTASI ETKİNLİĞİ

Ümraniye Belediyesi 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle "Afet ve Acil Durumlarda Ümraniye" adlı bir program düzenledi. Olası bir afet ya da acil durumda Ümraniye'de alınacak tedbir ve gerçekleştirilecek eylemlerin değerlendirildiği programa Başkan İsmet Yıldırım da katıldı.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN DEPREM HAFTASI ETKİNLİĞİ
Haberi Sesli Dinle

1-7 Mart tarihleri Deprem Haftası olarak kabul ediliyor. Birçok kamu kurumu ve özel teşebbüs bu tarihlerde deprem ve doğal afetler konusunda bilgilendirme ve farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar yapıyor. Ümraniye Belediyesi de Deprem Haftası nedeniyle Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir program düzenledi.

AFAD İstanbul İl Müdürü Gökhan Yılmaz programda yaptığı konuşmada, "Bildiğiniz gibi afetler aslında hayatımızda sürekli karşılaştığımız, dünya üzerindeki bütün coğrafyaların bir şekilde yüz yüze geldiği doğal hadiselerin sonucu ve gerçeği. Geçmişte yaşadığımız afetlerde, aslında afetlerin insanlık tarihi kadar eski olduğunu görüyoruz. Birleşmiş Milletlerin yapmış olduğu bir çalışmada, dünya üzerinde son 40 yılda yaşanan afetlerin sayısı 12 bine yakın. Fakat son 20 yılda yaşanan afetlerin sayısı bir önceki 20 yıla göre yaklaşık yüzde 70 oranında artmış görünüyor. Aynı şekilde bu afetlerden etkilenen insanların sayısı ve maddi kayıpların da giderek arttığını görüyoruz" dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım etkinlikte yaptığı konuşmada, "Çok şükür 20-25 sene evveline göre, Türkiye'de afetlerle riski bir arada nasıl bir an evvel bertaraf ederiz ve afet riskinden nasıl kurtuluruz diye hep beraber müşahede ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın kurduğu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 2009'dan sonra ne kadar önemli olduğu görüldü. Eskiden yalnızca Kızılay'ımız vardı. Yapabildiği kadar yapardı. Ama şimdi devletimiz öyle güçlü bir hale geldi ki.27 büyük ilimizde çok büyük depoları var. Afetlere anında ulaşabiliyoruz. Hem Antalya'dakiyangında, hem selde hem de diğer yerlerde ciddi şekilde ekipler çalışarak sıcak çorbasından, çayından ve diğer hizmetlerine kadar çok güzel işler yaptılar" dedi.

"Afet ve Acil Durumlarda Ümraniye" adlı programda; Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut "Olabilecek Marmara Depreminin Etkisi Altında Ümraniye'nin Zemin Yapısının Etkileri", Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Tevfik Uysal" Ümraniye'de Deprem Odaklı Kentleşme Çalışmaları" ve Ümraniye Belediyesi Sivil Savunma Şefi Ayhan Hayta da "Ümraniye'de Depreme Hazırlık ve Eğitim Çalışmaları" adlı birer sunum yaptı.

Programda Ümraniye'de afet öncesi verilecek eğitimler, afet ve acil durumların gerçekleşmesi durumunda yapılacak çalışmalar konuşuldu. Programa katılan vatandaşlara Ümraniye Belediyesi Sivil Savunma Arama Kurtarma Ekibi de teçhizatlarının tanıtımını gerçekleştirdi. Etkinlikte Ümraniye Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri'nin yaptığı çalışmaların fotoğraflarından oluşan sergi düzenlendi.

 

 

 

Tarih: 25-03-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum