içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ÜMRANİYE'DE YENİ ANTRENÖRLER YETİŞİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ümraniye Belediyesi ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD)’nin katkılarıyla düzenlenen “Mustafa Sebzecili-Zafer Altun TFF Grassroots-C Aday Antrenör Eğitimi sona erdi. Düzenlenen kapanış törenine Başkan İsmet Yıldırım da katıldı.

ÜMRANİYE'DE YENİ ANTRENÖRLER YETİŞİYOR
Haberi Sesli Dinle

Ümraniye Belediyesi spor ve sporculara verdiği desteği aralıksız sürdürüyor. 2009’dan bu yana sporla ilgili yapılan yatırımlar Ümraniye’yi sporla anılan bir ilçe haline dönüştürdü. Spor ve sporculara yapılan altyapı desteğinin yanında eğitime de büyük önem veren Ümraniye Belediyesi 16-25 Mart tarihleri arasında antrenör eğitimi verdi.  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) öncülüğünde düzenlenen eğitim Ümraniye Belediyesi ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) iş birliğinde gerçekleştirildi. Eğitim programına geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden,Yamanspor ve Karabekirspor’daantrenörlük yapan Ümraniyeli Mustafa Sebzecili ile Zafer Altun’un adları verildi.

30 aday antrenörün katıldığı eğitimler hem teorik hemde uygulamalı olarak; Akademi Ümraniye Millet Bahçesi Spor Tesisleri, Hekimbaşı Spor Tesisleri ve Dudulluspor Tesisleri’nde verildi.

Verilen futbol antrenörlüğü eğitiminin tamamlanmasının ardından, Ümraniye Millet Bahçesi Spor Tesisleri’nde bir kapanış programı düzenlendi. Başkan İsmet Yıldırım konuşmasına Ümraniye Belediyesi’nin spor ve sporcuya yaptığı katkıyı anlatarak başladı. Başkan Yıldırım: “Futbol, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en ilgi gören branşların başında geliyor. Ümraniye Belediyesi olarak başarılı futbolcuların yetişmesi için eğitimli ve donanımlı antrenörlere ihtiyacımız olduğunun bilincindeyiz. Bunun için bu önemli çalışmanın altına imza attık.   Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD)ile verdiğimiz bu eğitimle birlikte, geleceğin başarılı futbolcularını yetiştireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, eğitimlerini tamamlayan antrenörlerimize başarılar diliyorum” dedi. Başkan Yıldırım son olarak, Hekimbaşı’nda yapılacak olan Spor Köyü’nden de bahsederek, konuşmasına son verdi.

Eğitimlere katılan adaylar, eğitim sonunda sahip oldukları TFF C Antrenörlük Lisansı ile Kadınlar 2. Ligi futbol takımları ve amatör futbol takımlarında görev alabilecekler.

Tarih: 25-03-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum