içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Oba Kent, 'Hollywood' olacak

Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti Söğüt'te üç ay önce ihalesi yapılan 'Oba Kent Projesi', 15 ay sonra hizmete açılacak. Yaklaşık 150 milyon liraya Uluray&Hidrokar ortaklığının kazandığı ve 700 yıl önceki tarihi misyonuna uygun olarak inşa edilecek olan proje bittiğinde dev bir film platosuna dönüşecek. Projenin bitmesini sabırsızlıkla bekleyen Söğütlüler, "Bu proje ilçemizin dünyada tanınması için bulunmaz bir fırsat. Çünkü proje bittiğinde dünyaca tanınmış okçular, güreşçiler, atlı cirit ustaları gibi kişiler buraya gelecekler. Yine film şirketleri için burası inanılmaz dev bir film platosu çekim alanı olacak. Oba Kent küçük bir Hollywood olacak" diye konuştular.

15 AYDA BİTECEK

Tam adı 'Söğüt Gençlik Kampı ve Oba Kültürü Tematik Parkı' olan Bilecik Söğüt'teki 'Oba Kent Projesi temellerini üzerinde yükselmeye başladı. Başkan Erdoğan'ın büyük bir proje olmasını istediği ve Söğüt'ün bugüne kadar en büyük projelerinden biri olan  oba kent projesinde imzalar geçen ay atıldı. Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce yapılan projenin ihalesini 148 milyon liraya Uluray İnşaat Taahhüt AŞ & Hidrokar İnşaat ve Ticaret AŞ ortaklığı kazandı. Üç ay önce Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya'nın huzurunda atılan imzaların ardından bir açıklama yapan Uluray İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Ulu, "Bilecik Söğüt’ün vizyonuna ve gelişimine yeni bir pencere açacak olan böylesine büyük bir projeyi yapacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi. AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı da bir süre önce sosyal medya hesabından, "15 ay gibi bir süre içinde tamamlanacak olan Söğüt Gençlik Kampı ve Oba Kültürü Tematik Parkında 200 kişilik Gençlik Kampı, Geleneksel Okçuluk Atış Alanları, Atlı Cirit Sahası, Karakucak Güreş Alanları, sosyal ve kültürel faaliyetler için atölyeler, spor tesisleri, toplantı-seminer salonları ve Osmanlı’nın yeşerdiği bu kadim toprakları gençlerimize tanıtacak bir çok etkinlik alanlar bulunmaktadır. Projenin gerçekleşmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diyerek duyurdu. Oba Kent'te incelemelerde bulunan Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever de belediyenin sosyal medya hesabından, "Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

DEV FİLM PLATOSUNA DÖNÜŞECEK

Söğüt merkeze iki kilometre uzaklıkta yükselen projeyle ilgili konuşan vatandaşlar dev projenin Söğüt'ü ve Bilecik'i tüm dünyaya daha iyi tanıtacağını anlattılar. Söğütlüler, "Bu proje ilçemizin Türkiye'de ve dünyada tanınması için bulunmaz bir fırsat. Çünkü ilerleyen zamanlarda dünyaca tanınmış okçular, güreşçiler, atlı cirit ustaları gibi kişiler buraya gelecekler. Yine film şirketleri için burası inanılmaz dev bir film platosu çekim alanı olacak. Söğüt küçük bir Hollywood olacak. Özellikle tarihi filmlerin sahneleri bu obada çekilebilecek. Gençler, öğrenciler ve turistler burada konaklama imkanı bulacaklar. Amfi tiyatro alanları, hobi bahçeleri, hediyelik eşya satış noktaları da olacak. Tek isteğimiz projenin tam zamanında ve aslına uygun olarak bitirilmesi" diye konuştular.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum